Ontstaan om de smaak te verbeteren

In januari 2016 zaten wij van Zomerliefde bij elkaar en bespraken we de kwaliteit van wijn op evenementen en festivals. We vonden het jammer dat de kwaliteit van wijn vaak ver te zoeken is. Daarnaast vonden we het ook jammer dat je op een evenement geen hele fles wijn kunt bestellen en de wijn over het algemeen in een bierbekertje geschonken wordt.

We hebben de koppen bij elkaar gestoken en gepoogd deze frustraties op de lossen. Wij vinden dat we met Zomerliefde in deze missie geslaagd zijn. Lekkere drinkbare wijnen, prachtige PET-flessen die niet van glas te onderscheiden zijn en daarbij mooie Zomerliefde wijnbekertjes.

Wij weten ook wat voor immens risico evenementenorganisatoren nemen. En dat daarom naast de kwaliteit ook de inkoopsprijs zeer belangrijk is om zo het het risico te beperken en de kosten laag te houden.

“Dat kan wel zo zijn maar ik koop nu in voor €2,50 per liter”. “Leuk die Zomerliefde maar ik haal nu een 89% marge en met Zomerliefde maar 81%”. “Bezoekers reserveren een bedrag voor een festival en hiervan wil ik zo veel mogelijk overhouden”.
Een greep uit de redenen die wij tegenkomen om bezoekers teleur te blijven stellen met een wijn die wordt gekozen om zijn prijs.

Uiteraard wordt een deel van deze verweren begrepen…. Toch is ons antwoord simpel:

Wie zijn wijnliefhebbers? Wat vinden wijnliefhebbers van de kwaliteit van de wijn op de evenementen? En de belangrijkste vraag:
Hebben wijnliefhebbers een ‘besteedbaar bedrag’ gereserveerd voor een festival?

Wij denken dat het antwoord op de laatste vraag de keuze voor Zomerliefde verantwoord.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat wijnliefhebbers bereid zijn om meer te betalen voor een goed glas wijn.

Wij denken dat het antwoord op de laatste vraag de keuze voor Zomerliefde verantwoord. Wij weten zeker dat een groot deel van de wijnliefhebbers niet direct een bedrag voor een festival reserveert. Ze gaan een dagje lekker genieten en hebben daar meer voor over als ze een wijntje kunnen drinken dat ze lekker vinden.

De resultaten uit een afstudeeronderzoek onderbouwen deze hypothesen.

Groeten, Zomerliefde